IMG_8974-normal.jpg

Nämä leivät kulkevat nimellä Naan-leipä, koska taikinaan tulee jogurttia, mutta täysin intialaisen ravintolan naan-leipiä nämä eivät muistuta. Täydellisen naan-leivän resepti siis vielä hakusessa! Hyviä ja pehmeitä ovat jokatapauksessa! Ohjeesta tulee 8 leipää

IMG_8973-normal.jpgIMG_8972-normal.jpgIMG_8909-normal.jpg

2 dl kädenlämpöistä vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

0,5 dl öljyä

0,5 dl maustamatonta jogurttia

1 muna

1 tl leivinjauhetta

noin 6 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy, jogurtti, osa jauhoista ja leivinjauhe. Lisää vähitellet loput jauhot ja vaivaa taikinaa käsin tai esim taikinakoukuilla. Kohota 1 h.

Jaa taikina 8 osaan kahdelle pellille lusikalla. Taikina on tosi venyvää, jos olet vaivannut sen hyvin. :)  Taputtele leivät jauhojen avulla noin 1 cm:n paksuisiksi pyöreiksi leiviksi. Kotota vielä 15 min. Voitele leivät voisulalla ja paista 275 c 5-8 min, tai kunnes ovat kypsiä.