Nämä leivät kulkevat nimellä Naan-leipä, koska taikinaan tulee jogurttia, mutta täysin intialaisen ravintolan naan-leipiä nämä eivät muistuta. Täydellisen naan-leivän resepti siis vielä hakusessa! Hyviä ja pehmeitä ovat jokatapauksessa! Ohjeesta tulee 8 leipää
2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl öljyä
0,5 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
1 tl leivinjauhetta
noin 6 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy, jogurtti, osa jauhoista ja leivinjauhe. Lisää vähitellet loput jauhot ja vaivaa taikinaa käsin tai esim taikinakoukuilla. Kohota 1 h.
Jaa taikina 8 osaan kahdelle pellille lusikalla. Taikina on tosi venyvää, jos olet vaivannut sen hyvin. :) Taputtele leivät jauhojen avulla noin 1 cm:n paksuisiksi pyöreiksi leiviksi. Kotota vielä 15 min. Voitele leivät voisulalla ja paista 275 c 5-8 min, tai kunnes ovat kypsiä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.