IMG_8293-normal.jpg

Yleensä teen perinteisiä brownieita, mutta nyt kun löysin ohjeen tähän herkulliseen appelsiinille ja valkosuklaalle maistuvaan blondie-ohjeeseen, nini oli pakko kokeilla. Hyvää olikin! :)

2 munaa

1,25 dl sokeria

2,25 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0,75 dl kiehuvaa vettä

75 g sulaa voita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja vesi+sula voi vuorotellen taikinaan. Sekoittele varovasti sekaisin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisijaltaan n. 20 cm) leivinpaperilla, ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 c n. 20 minuuttia. Älä paista liian kuivaksi! Jäähdytä ja irroita vuoasta.

Kuorrute:

100 g appelsiinituorejuustoa

75 g pehmeää voita

80 g valkosuklaata

Vaahdota voita ja tuorejuustoa n. minuutin verran. Sulata valkosuklaa ja lisää täytteen joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen piirakan päälle veitsellä ja koristele halutessasi. Säilytä kylmässä.