IMG_9857-normal.jpg 

Tämän ihanan mehevän suklaakakun ohjeen otin crazy baker-blogista. Olen tehnyt sitä moniin juhliin ja aina siitä on tykätty kovasti. Kakku ei ole liian makea vaniljaisen täytteen ansiosta, mutta sitäkin herkullisempi! Kakusta syö noin 15 henk.

IMG_9856-normal.jpg 

IMG_9855-normal.jpg 

175 g sulaa voita tai margariinia

1 1/4 dl öljyä

3 dl kylmää vettä

6,5 dl vehnäjauhoja

2 3/4 dl sokeria

1 1/4 dl fariinisokeria

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

0,5 tl suolaa

1 rkl vaniljasokeria

3 munaa

1 prk kermaviiliä

Sekoita aineet kauhalla sekaisin. Paista kakkua isossa 6 munan irtopohjavuoassa (26 cm),  jonka pohjalla on leivinpaperi, 175 c noin 45 min-1 h, tai kunnes kakku tuntuu kypsältä. Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan. Pohjan voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen muovipussissa jääkaapissa. Tällöin se on jopa vielä mehevämpi, kuin samana päivänä leivottu, ja helpompi käsitellä.

Täyte:

5 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

500 g valio vanilla vaniljakastiketta (ei vaahtoudu)

maitosuklaata ja valkosuklaata rouhittuna

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vaniljakastike. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liota puristetut liivatteet kuumaan veteen. Jäähdytä hetki ja lisää ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Jos käytät eri vaniljakastiketta, mikä on todella juoksevaa, niin lisää kaksi liivatetta lisää täytteeseen. Muuten kakku ei hyydy ja voi lässähtää rengasta irroittaessa. Valion Vanilla vaniljakastike ei vaahtoudu, mutta on muuten melko paksua.

Kasaa kakku: Laita tarjoilulautaselle irtopohjavuoan rengas. Aseta pohjan ensimmäinen osa renkaan pohjalle ja kostuta hieman maidolla. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle maito- ja valkosuklaata. Aseta toinen pohjan puolikas täytteen päälle ja kaada loppu täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja ripottele loput suklaarouheet kakun päälle. (katso neljäs kuva)

Laita kakku hyytymään jääkaappiin yöksi. Irroita rengas varovasti veitsen avulla ja tee reunakuorrutus:

yhteensä 3 dl maito- ja tummaa suklaata rouhittuna

3/4 dl vaniljajogurttia

Sulata suklaa mikrossa. (20 sekuntia kerrallaan ja välillä sekoittaen). Lisää suklaan joukkoon jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä veitsen tai paletin avulla kakun reunoille. Voit vielä halutessasi tehdä kakun päälle sulasta suklaasta ohuita raitoja.

IMG_9853-normal.jpg

 

IMG_9852-normal.jpg

 

IMG_9872-normal.jpg