IMG_0249-normal.jpg 

Unohdin ottaa tästä kakusta valmiina kuvan, mutta muutamasta välivaiheesta onneksi löytyy kuva. Kakku maistui mukavan jouluiselle ja sitruuna kerros toi kakkuun raikkautta. Tykkäsin myös ideasta laittaa ruisleipää pohjaan.

IMG_0250-normal.jpg

Pohja:

70 g ruisleipää

150 g piparkakkuja

70 g sulaa voita tai margariinia

 

1. Täyte:

2 prk Arla Ingman Piparkakkurahkaa

0,5 prk maustamatonta tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

1-2 rkl sokeria

4 liivatelehteä

 

2. Täyte:

1 prk Valion valkosuklaa-limerahkaa

0,5 prk maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

1-2 rkl sokeria

3 liivatelehteä

loraus sitruunamehua

 

Väliin:

50 g murustettua piparkakkua

1 pätkis rouhittuna

 

Päälle: 

2 pätkistä rouhittuna

50 g valkosuklaata rouhittuna

 

Murustele kulhoon piparkakut ja ruisleipä. Sulata voi joukkoon. Laita irtopohjavuoan (26 cm) rengas tai hyydykekakkurengas tarjoilulautaselle ja painele pohja renkaan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita ensimmäistä täytettä varten 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, mausta sokereilla. Lisää vatkaimella tuorejuusto ja rahka. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Jäähdytä niitä hetki ja lisää massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Levitä seos pohjan päälle. Murustele päälle piparkakut ja pätkis. Laita taas jääkaappiin toisen täytteen teon ajaksi. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Lisää vatkaimella rahka ja tuorejuusto, sekä loraus sitruunamehua. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja jäähdytä hetki. Lisää ne lopuksi massaan ohuena nauhanan koko ajan sekoittaen. Levitä sitruunakerros ensimmäisen kerroksen päälle. Rouhi koristeeksi valkosuklaata ja pätkistä.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli tai vähintään 4 tunniksi. Irroita sen jälkeen rengas varovasti veitsen tai palettiveitsen avulla.

IMG_0248-normal.jpg