IMG_0056-normal.jpg

Daim-kakun ohjetta etsiessä löysin myös tälläisen ohjeen. Vadelma ja suklaa sopii hyvin yhteen, eikä daim makua ainakaan huononna. ;)

IMG_0055-normal.jpg

120 g pehmeää margariinia tai voita

1 1/4 dl sokeria

2 munaa

2,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50 g tummaa suklaata

1 dl maitoa

 

Täyte:

1 dl vadelmahilloa

1 dl vispikermaa

1 dl maustamatonta tuorejuustoa

1 daim patukka rouheena

2-3 rkl tomusokeria

 

Kuorrutus:

100 g maitosuklaata (tai tummaa)

0,5 dl kermaa

1 tl margarinia tai voita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nekin taikinaan. Sulata maito ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 c noin 35-40 min.

Jäähdytä pohja ja leikkaa se kahteen osaan. Kostuta maito+kahvi+sokeriseoksella. Vaahdota täytteen kerma ja lisää siihen muut aineet (ei daimia). Levitä koko täyte pohjan päälle ja nosta kansi päällimäiseksi. Kostuta taas.

Sulata kuorrutteen suklaa ja kerma kattilassa. Lisää nokare voita. Kaada kuorrute kakun päälle hieman jäähtyneenä. Koristele daim-rouheella.

IMG_0054-normal.jpg