IMG_0037-normal.jpg

Tämä kinuskinen ja mehevä kakku sopii makean ystäville. Aika tuhtia tavaraa :) Kakusta tulee 10-12 palaa.

225 g sulaa voita tai margariinia

2 1/3 dl vettä

4 3/4 dl vehnäjauhoja

2 munaa

150 g ranskankermaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

0,5 tl suolaa

 

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g pehmeää voita tai margariinia

1 dl valmista kinuskikastiketta

ripaus suolaa

2-3 dl tomusokeria

Sulata rasva ja vesi kattilassa. Jäähdytä hetki ja lisää munat + sokeri. Lisää lopuksi ranskankerma ja yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina isoon 6 munan (26 cm) irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista 190 c 40-50 min. Kakku saa jäädä melko meheväksi, muttei kuitenkaan raa´ksi. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.

Vaahdota täytteen tuorejuusto ja pehmeä rasva sähkövatkaimella sekaisin. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä kakun väliin ja päälle. Koristele esim hopeakuulilla tms.