Tämä kinuskinen ja mehevä kakku sopii makean ystäville. Aika tuhtia tavaraa :) Kakusta tulee 10-12 palaa.
225 g sulaa voita tai margariinia
2 1/3 dl vettä
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
150 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl valmista kinuskikastiketta
ripaus suolaa
2-3 dl tomusokeria
Sulata rasva ja vesi kattilassa. Jäähdytä hetki ja lisää munat + sokeri. Lisää lopuksi ranskankerma ja yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina isoon 6 munan (26 cm) irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista 190 c 40-50 min. Kakku saa jäädä melko meheväksi, muttei kuitenkaan raa´ksi. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
Vaahdota täytteen tuorejuusto ja pehmeä rasva sähkövatkaimella sekaisin. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä kakun väliin ja päälle. Koristele esim hopeakuulilla tms.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.