IMG_0057-normal.jpg

Tässä ohjeessa omena tulee taikinakerrosten väliin raasteena yhdessä kanelin kanssa. Ihanan mehevä ja kostea kakku. 

175 g margariinia tai voita

2,5 dl sokeria

2 munaa

3 dl kermaviiliä

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

Täyte:

0,5 dl sokeria

1,5 rkl kanelia

2 pientä omenaa raasteena

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kermaviilin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja levitä puolet taikinasta siihen. Raasta omena ja lisää siihen sokeri+kaneli. Levitä täyte pohjan päälle ja omenoiden päälle loppu taikina. Paista 175 c 45 min-1 h, tai kunnes kakku tuntuu kypsältä.