Porkkanapiirakan ja -kakun ohjeita on olemassa vaikka kuinka monta, mutta tässä nyt yksi, mitä testasin. Aina yhtä hyvää. :)
3 munaa
3 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl mantelijauhoja
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
3 dl raastettua porkkanaa
100 g sulaa margariinia tai voita
Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sulaa margariinia tai voita
1 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sula rasva ja raastettu porkkana. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 c noin 30 min.
Anna pohjan jäähtyä ja tee kuorrutus: Vatkaa aineet sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja levitä kakun päälle. Koristele esim mantelirouheella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.