IMG_0822-normal.jpg

Tein tilauksesta After eight kakun kaverin miehen synttäreille. Selailin ohjetta eri blogeista, mutta päädyin hieman muuttelemaan niitä ja tässä oma tuotokseni. Kiilteen ohjeen löysin Kinuskikissan blogista (peilikirkas suklaakuorrute). Testikakku oli ainakin suussasulavaa!

IMG_0820-normal.jpg

IMG_0814-normal.jpg

IMG_0821-normal.jpg

200 g minttudominokeksejä täytteineen

50 g sulaa voita tai margariinia

Täyte:

200 g After Eight-suklaata

400 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

4 liivatelehteä

tilkka vettä

Murenna keksit täytteineen esim muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva ja yhdistä keksinmurut siihen. Asettele kakkurengas tarjoilulautaselle ja taputtele keksipohja vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se nopeasti täytteen sekaan. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 h.

Kiille:

3 liivatelehteä

1 dl tummaa kaakaojauhetta

3/4 dl sokeria

3 dl maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa kaakao ja sokeri. Lisää maito ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Seos vaahtoaa ja kuplii alussa, mutta lopputulos on tasainen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman kaakaon joukkoon. Laita seos kylmään vesihauteeseen ja anna jäähtyä haaleaksi. Kaada lopuksi hyytyneen kakun päälle ja siirrä varovasti jääkaappiin hyytymään 2-4 tunniksi. Irroita rengas kakun ympäriltä.

 

IMG_0819-normal.jpg

IMG_0818-normal.jpg

IMG_0817-normal.jpg

IMG_0834-normal.jpg

IMG_0833-normal.jpg

IMG_0831-normal.jpg

IMG_0830-normal.jpg

Tein kakun päälle marsipaanista 30 v.-lätkät :)

IMG_0813-normal.jpg

IMG_0823-normal.jpg