Suolaisen ja makean liitto ei petä tässäkään kakussa. Pohjalla mehevä suklaakakku, päällä suolaisia pähkinöitä ja makeaa kinuskikikastiketta. Kuulostaa melkein liian täydelliseltä... Ohjeen löysin Rouva Raadelman blogista.
3 munaa
1,25 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl siirappia
125 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää siirappi. Sulata kattilassa rasva ja suklaa. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää suklaaseos ja jauhot taikinaan. Kaada taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, minkä pohjalla on leivinpaperi. Paista 175 c 30-40 min. Älä paista liian kuivaksi!
Kinuski:
1,5 dl kermaa
1,5 dl fariinisokeria
Mittaa aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 min, kunnes se alkaa vähän paksunemaan ja pysyy kakun päällä.
Irroita kakku vuoasta ja asettele tarjouilulautaselle. Kaada päälle suurinosa kinuskista ja ripottele pinnalle pilkottuja suolapähkinöitä. Kaada päälle loppu kinuski.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.