IMG_0806-normal.jpg

No niin. Pitihän munkin viimein kokeilla Pulled porkkia. Suomeksi nyhtöpossua tai revittyä possua. Liian kauan olin pyöritellyt ajatusta mielessä, sillä niin hyvää tää oli, että harmittaa kun vasta nyt tein! Kannattaa tehdä kerralla iso annos, sillä tässä ruoassa menee ajallisesti kauan. Tosin helppoa tämän ruoan valmistus on, ja ruoan kypsyessä voi pyöräyttää ciabattaa tai sämpylöitä, sekä coleslawta eli kaalisalaattia kaveriksi. :) Ohje on muuten napattu Sikke Sumarin blogista.

IMG_0805-normal.jpg

noin 1 kg porsaan etuselkää tai lapaa, tai kasleria

suolaa

pippuria

2 sipulia

pari valkosipulinkynttä

noin 500 ml bbq-kastiketta

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen uuniin laittoa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Laita liha pataan ja heitä sekaan pilkotut sipulit ja valkosipulit. Kaada päälle barbeque kastiketta niin paljon, että liha peittyy. Itse laitoin pullon savun makuista ja puolikkaan pullon hot chiliä. Paista 150 c 4-5 h.

Ravista pataa ja nosta liha kastikkeesta leikkuulaudalle. Revi liha kahdella haarukalla riekaleiksi. Sekoita tarvittessa sekaan hieman kastiketta. Tarjoa esim sämpylöiden välissä ja kaalisalaatin kera.

 

IMG_0804-normal.jpg

IMG_0803-normal.jpg

Coleslaw:

1 pieni kaali

4-5 porkkanaa

1 prk kermaviiliä

1 dl kevytmajoneesia

2 tl sitruunanmehua

2 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa

ripaus sokeria

suolaa

pippuria

Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja tarkista maku. Sekoita kastike kaalin ja porkkanan sekaan. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

 

IMG_0802-normal.jpg

IMG_0801-normal.jpg

Leivät ostin laiskuuttani Elosen leipomosta Citymarketista ;)

IMG_0799-normal.jpg