No niin. Pitihän munkin viimein kokeilla Pulled porkkia. Suomeksi nyhtöpossua tai revittyä possua. Liian kauan olin pyöritellyt ajatusta mielessä, sillä niin hyvää tää oli, että harmittaa kun vasta nyt tein! Kannattaa tehdä kerralla iso annos, sillä tässä ruoassa menee ajallisesti kauan. Tosin helppoa tämän ruoan valmistus on, ja ruoan kypsyessä voi pyöräyttää ciabattaa tai sämpylöitä, sekä coleslawta eli kaalisalaattia kaveriksi. :) Ohje on muuten napattu Sikke Sumarin blogista.
noin 1 kg porsaan etuselkää tai lapaa, tai kasleria
suolaa
pippuria
2 sipulia
pari valkosipulinkynttä
noin 500 ml bbq-kastiketta
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen uuniin laittoa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Laita liha pataan ja heitä sekaan pilkotut sipulit ja valkosipulit. Kaada päälle barbeque kastiketta niin paljon, että liha peittyy. Itse laitoin pullon savun makuista ja puolikkaan pullon hot chiliä. Paista 150 c 4-5 h.
Ravista pataa ja nosta liha kastikkeesta leikkuulaudalle. Revi liha kahdella haarukalla riekaleiksi. Sekoita tarvittessa sekaan hieman kastiketta. Tarjoa esim sämpylöiden välissä ja kaalisalaatin kera.
Coleslaw:
1 pieni kaali
4-5 porkkanaa
1 prk kermaviiliä
1 dl kevytmajoneesia
2 tl sitruunanmehua
2 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa
pippuria
Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja tarkista maku. Sekoita kastike kaalin ja porkkanan sekaan. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Leivät ostin laiskuuttani Elosen leipomosta Citymarketista ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.