IMG_8495-normal.jpg

Näihin sarviin ei tule hiivaa, vaan ne kohotetaan leivinjauheella. Ne ovat siis nopeita tehdä ja kaikenlisäksiä hyvän makuisia! :) Väliin voi tietenkin laittaa melkeinpä mitä vaan, mutta kinkku ja juusto sopivat mielestäni hyvin yhteen. Ja laiskuuttani en jaksanut pilkkoa kinkkua, vaan taitoin leikkeleen ja laitoin sen sitten täytteeksi. Kätevää! :D Ohjeesta tulee 8 normikokoista sarvea, tai 16 ihan pientä.

IMG_8494-normal.jpg

2 dl kermaviiliä (1 prk) tai 2 dl maustamatonta jogurttia

2 dl juustoraastetta

50 g juoksevaa margariinia (jos ei ole, niin laita pehmeää rasvaa, ei sulaa)

0,5 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja

2,5 tl leivinjauhetta

voiteluun: muna

koristeluun: juustoraastetta, unikonsiemeniä, seesaminsiemeniä...

Sekoita lusikalla kermaviili, juusroraaste, margariini ja suola. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle. (Taikinalasta ((ei nuolija!)) on muuten kätevä näitä tehdessä ja myös esim leipää leipoessa, leipätaikinaa kumottaessa...)

Jos teet 8 sarvea, pyöritä taikinasta jauhojen avulla yksi pallo. Jos teet 16 kpl, jaa taikina kahteen osaan ja teen osista pallot.

Kaulitse pallosta noin 0,5 cm paksuinen ympyrä, ja jaa se 8 osaan esim sillä lastalla, veitsellä tai taikinapyörällä. Laita jokaisen kolmion sisään täytettä, ja kääri ne sarviksi. Voitele sarvet munalla, ripottele päälle esim siemeniä tai juustoraastetta ja paista 200 c 15-20 min, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Parhaita lämpiminä!