IMG_0031-normal.jpg

Tämä kakku muistuttaa juustokakkua, mutta tuorejuusto korvataankin vaniljarahkalla. Parasta kakku on oltuaan jääkaapissa yön yli.

IMG_0030-normal.jpg

100 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Väliin:

1 iso omena

kanelia

 

Täyte:

2 prk sitruunarahkaa

1 dl kermaa

0,5 dl sitruunanmehua

2 munaa

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää muna ja kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. (Vuoraa pohja ensin leivinpaperilla). Kuutoi omenat ja levitä taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada omenien päälle. Paista 175 c noin 50 min, tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kylmässä pari h tai yön yli, ennen kuin irroitat vuoan.

IMG_0029-normal.jpg