Tämä kakku muistuttaa juustokakkua, mutta tuorejuusto korvataankin vaniljarahkalla. Parasta kakku on oltuaan jääkaapissa yön yli.
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
1 iso omena
kanelia
Täyte:
2 prk sitruunarahkaa
1 dl kermaa
0,5 dl sitruunanmehua
2 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää muna ja kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. (Vuoraa pohja ensin leivinpaperilla). Kuutoi omenat ja levitä taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada omenien päälle. Paista 175 c noin 50 min, tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kylmässä pari h tai yön yli, ennen kuin irroitat vuoan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.