IMG_0433-normal.jpg 

Kinkkuvoileipäkakku on ruokaisa tarjottava juhlissa. Harvemmin sitä tulee tehtyä kotona omalle väelle, koska kakku on kuitenkin aika työläs ja monivaiheinen. Mutta uurastus palkitaan. :) Tässä kakussa on raikas täyte ja se on saanut paljon kehuja maustaan. Kakusta syö noin 20 henkilöä, riippuen onko juhlissa paljon muuta tarjottavaa.

IMG_0432-normal.jpg 

32 palaa paahtoleipää (esim puolet ruispaahtoa ja puolet vaaleaa paahtoa)

noin 2 dl lihalientä

600 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa

3 prk kermaviiliä

 

1. täyte: 2/3 tuorejuusto-kermaviiliseoksesta

1 punainen paprika

300 g palvikinkkua

pippuria, aromisuolaa, sinappia

 

2. täyte: 1/3 tuorejuusto-kermaviiliseoksesta

200-300 g purkki kurkkusalaattia

pippuria, aromisuolaa, sinappia

 

Kuorrutus: 600 g maustamatonta tuorejuustoa

2 prk ranskankermaa

aromisuolaa

 

Koristeluun: herneenversoja/persiljaa/ruohosipulia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, ohuita kinkkuleikkeleitä, paprikaa tms

Keitä ensi lihaliemi jäähtymään. (Kiehauta pari dl vettä ja puolikas lihaliemikuutio). Leikkaa paahtoleivät neliön muotoisiksi, jos niissä on joku kulma pyöreä. Laita tarjottimen reunoille leivinpaperisuikaleet, niin se pysyy siistinä.

Vatkaa tuorejuustot ja kermaviilit sekaisin. Ota seoksesta eroon toiseen kulhoon 1/3. Pilko paprikat ja kinkut pieniksi kuutioiksi ja lisää ne 2/3 seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sinappinokareella. Lado ensimmäiseen kerrokseen 8 paahtoleipää (2 vierekkäin, 4 peräkkäin). Kostuta huolellisesti lihaliemellä. Levitä pohjan päälle puolet kinkku-paprikatäytteestä. Lado sen päälle taas 8 paahtoleipää ja kostuta. Levitä näiden päälle kurkkusalaatti-purkillinen ja sen päälle 1/3 tuorejuustoseoksesta.

Levitä taas 8 paahtoleipää, kostuta ja levitä leipien päälle loppu kinkku-paprikatäyte. Lado täytteen päälle loput 8 paahtoleipää ja kostuta ne. Laita kakun päälle leivinpaperi ja puhdas muovipussi ja nosta jääkaappiin mielellään yön ajaksi mehevöitymään.

Vatkaa kuorrutteen tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin ja mausta aromisuolalla. Tasoita kakun reunoja veitsellä leikaten, jos ne eivät ole suorat. Kuorruta kakku lastan tai palettiveitsen avulla ja irrota sitten reunapaperit. Koristele haluamallasi tavalla. Reunoille voi esim taputella juustoraastetta tai painella herneenversoja. kinkun voi suikaloida päälle raidoiksi tai rullata. Kurkusta voi tehdä pienellä kukkamuotilla kurkkukukkia tai vain kiekuroita taivuttamalla niitä. Tomaatista saa ruusun, kun kuorii sen kuorimaveitsellä varovasti ja pyörittelee kuoren ruusuksi. Mielikuvitus on rajana!

 

IMG_0431-normal.jpg 

IMG_0430-normal.jpg

 

IMG_0428-normal.jpg 

IMG_0427-normal.jpg

IMG_0426-normal.jpg

IMG_0425-normal.jpg