Kinkkuvoileipäkakku on ruokaisa tarjottava juhlissa. Harvemmin sitä tulee tehtyä kotona omalle väelle, koska kakku on kuitenkin aika työläs ja monivaiheinen. Mutta uurastus palkitaan. :) Tässä kakussa on raikas täyte ja se on saanut paljon kehuja maustaan. Kakusta syö noin 20 henkilöä, riippuen onko juhlissa paljon muuta tarjottavaa.
32 palaa paahtoleipää (esim puolet ruispaahtoa ja puolet vaaleaa paahtoa)
noin 2 dl lihalientä
600 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
3 prk kermaviiliä
1. täyte: 2/3 tuorejuusto-kermaviiliseoksesta
1 punainen paprika
300 g palvikinkkua
pippuria, aromisuolaa, sinappia
2. täyte: 1/3 tuorejuusto-kermaviiliseoksesta
200-300 g purkki kurkkusalaattia
pippuria, aromisuolaa, sinappia
Kuorrutus: 600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk ranskankermaa
aromisuolaa
Koristeluun: herneenversoja/persiljaa/ruohosipulia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, ohuita kinkkuleikkeleitä, paprikaa tms
Keitä ensi lihaliemi jäähtymään. (Kiehauta pari dl vettä ja puolikas lihaliemikuutio). Leikkaa paahtoleivät neliön muotoisiksi, jos niissä on joku kulma pyöreä. Laita tarjottimen reunoille leivinpaperisuikaleet, niin se pysyy siistinä.
Vatkaa tuorejuustot ja kermaviilit sekaisin. Ota seoksesta eroon toiseen kulhoon 1/3. Pilko paprikat ja kinkut pieniksi kuutioiksi ja lisää ne 2/3 seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sinappinokareella. Lado ensimmäiseen kerrokseen 8 paahtoleipää (2 vierekkäin, 4 peräkkäin). Kostuta huolellisesti lihaliemellä. Levitä pohjan päälle puolet kinkku-paprikatäytteestä. Lado sen päälle taas 8 paahtoleipää ja kostuta. Levitä näiden päälle kurkkusalaatti-purkillinen ja sen päälle 1/3 tuorejuustoseoksesta.
Levitä taas 8 paahtoleipää, kostuta ja levitä leipien päälle loppu kinkku-paprikatäyte. Lado täytteen päälle loput 8 paahtoleipää ja kostuta ne. Laita kakun päälle leivinpaperi ja puhdas muovipussi ja nosta jääkaappiin mielellään yön ajaksi mehevöitymään.
Vatkaa kuorrutteen tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin ja mausta aromisuolalla. Tasoita kakun reunoja veitsellä leikaten, jos ne eivät ole suorat. Kuorruta kakku lastan tai palettiveitsen avulla ja irrota sitten reunapaperit. Koristele haluamallasi tavalla. Reunoille voi esim taputella juustoraastetta tai painella herneenversoja. kinkun voi suikaloida päälle raidoiksi tai rullata. Kurkusta voi tehdä pienellä kukkamuotilla kurkkukukkia tai vain kiekuroita taivuttamalla niitä. Tomaatista saa ruusun, kun kuorii sen kuorimaveitsellä varovasti ja pyörittelee kuoren ruusuksi. Mielikuvitus on rajana!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.