IMG_0473-normal.jpg  

Thaimaalaisia maustetahnoja ym aineksia oli kertynyt jääkaappiin, ja niistä piti kehitellä jotain hyvää. Laitoin kuitenki varulta aineet ylös, jos ruoka maistuu hyvältä, ja maistuihan se! :)

IMG_0472-normal.jpg 

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rkl sitruunaruohotahnaa

2 rkl punaista currytahnaa

1 rkl galangaljuuritahnaa (tai pala tuoretta juurta)

400 g maustamattomia kanasuikaleita

2 porkkanaa

pala (n. 100 g) bataattia

pala valkokaalta

1-2 tuoretta chiliä

1 dl vettä

1 dl kookosmaitoa (niitö myydään myös pienissä purkeissa!)

1 rkl kalakastiketta

puolikkaan limen mehu

1 rkl mangochutneytä tai tummaa sokeria

tuoretta tai kuivattua korianteria

 

Lista on pitkä, mutta osan aineista voi jättää poiskin, esim galangaljuuren ja limen, sekä osan kasviksista. Tai niitä voi vaihtaa toisiin. Ruokaohjeissa voi itse soveltaa, mutta leivonnassa ei kannata juurikaan muutella ainesosia.

Kuullota pannulla öljyssä sipuleita ja tahnoja. Jos käytät tuoretta galangaljuurta, laita se isona palana ruoan joukkoon, että sen voi noukkia lopussa pois. Sen on tarkoitus antaa vain makua, laakerinlehden tapaan.

Lisää pannulle kanasuikaleet ja ruskista ne. Pilko kasvikset ja lisää nekin joukkoon. Paistele niitä hetki ja lisää joukkoon kookosmaito ja vesi. Mausta lopuksi kalastikkeella ja limen mehulla, ja hauduttele kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa suolaa ja koristele korianterilla. Tarjoa nuudeleitten tai riisin kera, tai heitä nuudelit kastikkeen joukkoon, niinkuin minä tein :) Voi syödä myös sellaisenaan ilman sen kummempia lisukkeita.

IMG_0471-normal.jpg  

IMG_0470-normal.jpg