Tämä leipä on nopea ja helppo tehdä! Rahka tekee leivästä mehevän. Ohjeesta tulee neljä pyöreää leipää.
0,5 l kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl siirappia (tai hunajaa/sokeria)
4 dl kaurahiutaleita (muutkin hiutaleet käyvät)
250 g maitorahkaa
n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
50 g öljyä tai sulaa rasvaa
Liota hiiva veteen. Lisää suola, siirappi, kaurahiutaleet, rahka ja noin puolet jauhoista. Lisää käsivispilällä jauhoja niin kauan kuin voit, ja jatka vaivaamista sitten kädellä tai taikinakoukuilla.Lisää lopuksi rasva ja loput jauhot. Taikina on melko löysää! Vaivaa muutama minuutti ja anna taikinan kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
Jaa taikina jauhotetulle pöydälle neljään osaan. Muotoile niistä pyöreitä leipiä ja nosta yhdelle pellille kaksi leipää kohoamaan. Siivilöi päälle hieman vehnäjauhoja, tai voitele leivät vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Kohota leipiä vielä 20-30 minuuttia. Paista 200 c n. 30 min, tai kunnes ovat kypsiä. Kypsyyden voi tarkistaa kopauttamalla leipää pohjaan, ja kun ääni on kumea, niin leipä on kypsä. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.