IMG_0847-normal.jpg

Tein kaverin synttäreille mansikkahyydykekakun. Koska talvella ei ole kovin hyviä tuoreita mansikoita, päädyin tekemään kakun päälle kiilteen soseutetuista pakastemansikoista. Kesällä voi sitten käyttää niitä suomalaisia tuoreita mansikoita. :) Kakku on ihanan raikas ja marjainen. Keksipohjan tilalle voi tehdä myös kääretorttupohjan.

IMG_0816-normal.jpgIMG_0815-normal.jpg

IMG_0846-normal.jpg

180 g digestivekeksejä

75 g sulaa margariinia tai voita

Täyte:

2-3 dl mansikkasosetta

7 liivatelehteä

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai 2 dl vispikermaa)

200 g vaniljatuorejuustoa (tai maustamatonta)

1 prk mansikkarahkaa

1 tl vaniljasokeria

tomusokeria maun mukaan

loraus vettä tai sitruunamehua

Murskaa keksit ja sulata rasva. Yhdistä aineet. Aseta tarjoilulautaselle kakkurengas ja taputtele muruseos renkaan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat (mielellään jo edellisenä päivänä, että ovat varmasti kunnolla sulia) ja soseuta ne. Vaahdota vaniljakastike tai kerma, lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi mansikkasose ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Kiehauta pienessä kattilassa tilkka vettä tai sitruunamehua. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi.

Kiille:

2 liivatelehteä

2-3 dl mansikkasosetta

(tomusokeria)

loraus vettä tai sitruunamehua

Käsittele liivatteet, kuten täytteessä. Lisää sulat liivatteen makeutetun mansikkasoseen sekaan ja kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä vielä pari tuntia. Irroita rengas ja koristele kakku.