IMG_0462-normal.jpg

Tässäpä oli raikas torttu, johon tuli mm rahkaa ja mustikoita. Tuli jo kesä mieleen :)

IMG_0461-normal.jpg

150 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

 

Täyte:

4 liivatelehteä

200 g vaniljarahkaa

2 rkl sokeria

2 rkl sitruunanmehua

2 dl vispikermaa

mustikoita

hyytelösokeria

 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja yhdistetyt kuivat aineet. Vuoraa 6 munan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja vähän reunoille jauhojen avulla. Paista pohjaa 200 c noin 15 mib, tai kunnes pohja tuntuu kypsältä. Jäähdytä täysin ennen täytteen tekoa, esim pakkasessa. Älä irroita vuokaa!

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää rahka ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja sulata pehmenneet ja puristetut liivatelehdet veteen. Jäähdyttele liivatteita pari min ja kaada sitten ohuena nauhana kerma-rahkan joukkoon. Sekoita koko ajan! Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi tai vähintään 4 tunniksi. 

Kaada hyytyneen kakun päälle mustikoita (pakkasmustikat käyvät). Kiehauta kattiassa pari dl vettä ja lisää joukkoon 1 dl hyytelösokeria. Lusikoi seosta mustikoiden päälle ja anna hyytyä. Irroita vuoka- Säilytä kakkua kylmässä.

IMG_0459-normal.jpgIMG_0460-normal.jpg