Teen töissä usein pitsaa ja tällä ohjeella tulee hyvä pitsapohja. Ohjeesta tulee pellillinen.
2 dl kädenlämpöistä vettä
15 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 dl öljyä
4-5 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva veteen, lisää sokeri ja suola. Lisää jauhoja käsivispilällä 2-3 dl, kunnes taikina muistuttaa paksua velliä. Vaivaa loput jauhot ja öljy taikinakoukuilla tai käsin muutama minuutti. Älä lisää jauhoja liikaa, sillä taikinan tulee olla melko pehmeää, mutta silti leivottavaa. :)
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 min. Kaulitse tai taputtele se leivinpaperille pellin päälle. Levitä täytteet ja paista heti 275 c noin 15 min.
Kun haluan pitsan valmistuvan töissä nopeasti, levitän pohjalle vain ketsuppia tomaattikastikkeen sijaan. Juustoraastetta kannattaa laittaa täytteiden alle, sekä päälle, niin pitsasta tulee mehevää. Yleisimmät täytteet mitä käytän, ovat kinkku, tonnikala ja ananas. Helppoa ja herkullista :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.