IMG_0207-normal.jpg

Ystäväni tilasi minulta 50 kpl lusikkaleipiä. En ollut leiponut niitä yläasteen kotitaloustunnin jälkeen, joten etsin googlesta hyvältä kuulostavan ohjeen. Mimmin keittiössä-blogista löytyikin helpon kuuloinen ohje ja tein taikinan jo aamulla iltaa varten valmiiksi. Taikina ehti sitten kovettua aika paljon ja siitä piti irrottaa veitsellä muruja leivottavaksi. Alussa tuntui hankalalta ja hitaalta, mutta kummasti siihen oppi ja 120 lusikkaleipäpohjaa tuli taikinasta. Valmiit paistetut ja täytetyt olivat tosi mureita ja maukkaita. En kuorruttanut pikkuleipiä sokerilla, sillä nämä oli tarkoitus pakastaa ja kieritellä sulatuksen jälkeen tomusokerissa.

IMG_0206-normal.jpg

200 g margariinia

150 g sokeria

2 tl vaniljasokeria

250 g vehnäjauhoja

Ruskista rasva kevyesti muutaman minuutin ajan kattilassa. Jäähdytä kylmäksi ja lisää sokeri ja jauhot. Laita kylmään kovettumaan.

Ota taikinasta noin kahvilusikan kokoisia paloja ja pehmitä taikinaa kädessä. Painele se lusikkaan ja irroita varovasti. Näitä voi laittaa pellille ihan vierekkäin, sillä pikkuleivät eivät leviä uunissa.

Paista 175 c noin 12 minuuttia tai kunnes saavat vähän väriä. Jäähdytä vähintään pari h tai yön yli ja täytä vadelmamarmeladilla. Kierittele halutessasi sokerissa.

IMG_0205-normal.jpg

 

IMG_0204-normal.jpg

IMG_0203-normal.jpg