IMG_0466-normal.jpg

Tällä ohjeella leivoimme mokkapaloja kotitalouden tunnilla. Niitä myytiin myös pienessä välipalakioskissa, ja ne olivat menestys!:) Kellepä nyt mokkapalat ei maistuisi?! :) Ohjeesta tulee pellillinen vähän ohuempia mokkapaloja tai suorakaiteen muotoinen vuoallinen paksumpia. Tässä ohjeessa ei sokeria ja rasvaa säästellä ;)

4 munaa

4,5 dl sokeria

2,5 dl maitoa

6,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

225 g sulaa voita tai margariinia

 

Kuorrutus:

 4 rkl kahvia

4 rkl sulaa voita tai margariinia

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoittele varovasti, ettei vaahto lässähdä. Sulata rasva ja lisää se lopuksi taikinaan. Vuoraa syvä pelti tai vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Levitä tasaiseksi. Paista 200 c noin 20 min.

Sulata kuorrutteen rasva ja lisää siihen muut aineet lusikalla sekoittaen. Lisää tomusokeria niin paljon, että kuorrute on notkeaa ja sitä on helppo levittää piirakan päälle. Kaada se vielä vähän lämpimän piirakan päälle ja tasoita veitsellä. Ripottele heti pinnalle nonparelleja, ennenkuin kuorrutus jähmettyy.