IMG_0493-normal.jpg 

Mistähän lie tämäkin piirakka saanut nimensä. :) Piirakan pohjaan ja täytteeseen tulee Marianne-crushia, joten osuvampi nimi olisi varmaan Marianne- tai minttupiirakka. Hyvää oli! Jos haluat pellillisen, tuplaa ohje.

IMG_0492-normal.jpg 

2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

0,5 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

25 g margariinia tai voita

1 1/4 dl vettä

2 munaa

noin 1/4 pss Marianne-crushia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa rasva ja vesi. Lisää seos kuiviin aineisiin sähkövatkaimella ja vatkaa puolisen minuuttia. Lisää taikinaan vielä munat ja jatka vatkaamista minuutin ajan. Lisää lopuksi puoli pussia Marianne-crushia. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 c 20-25 min. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

2,5 dl tomusokeria

40 g pehmeää margariinia tai voita

2 rkl maitoa

1 tl vaniljasokeria

noin 1/4 pss Marianne-crushia

Vaahdota pehmeä rasva, sokerit ja maito. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle crushia. Säilytä piirakka kylmässä.

IMG_0491-normal.jpg 

IMG_0490-normal.jpg 

IMG_0489-normal.jpg 

IMG_0488-normal.jpg