Mistähän lie tämäkin piirakka saanut nimensä. :) Piirakan pohjaan ja täytteeseen tulee Marianne-crushia, joten osuvampi nimi olisi varmaan Marianne- tai minttupiirakka. Hyvää oli! Jos haluat pellillisen, tuplaa ohje.
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
25 g margariinia tai voita
1 1/4 dl vettä
2 munaa
noin 1/4 pss Marianne-crushia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa rasva ja vesi. Lisää seos kuiviin aineisiin sähkövatkaimella ja vatkaa puolisen minuuttia. Lisää taikinaan vielä munat ja jatka vatkaamista minuutin ajan. Lisää lopuksi puoli pussia Marianne-crushia. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 c 20-25 min. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
2,5 dl tomusokeria
40 g pehmeää margariinia tai voita
2 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
noin 1/4 pss Marianne-crushia
Vaahdota pehmeä rasva, sokerit ja maito. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle crushia. Säilytä piirakka kylmässä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.