IMG_0202-normal.jpg

Olen yleensä tehnyt sarvet nopealla ohjeella, joka kohotetaan leivinjauheella ja joka saa mehevyytensä kermaviilistä. Nyt kuitenkin halusin tehdä hiivalla kohotettavia sarvia, ja näistä tulikin tosi pehmeitä ja hyviä. Väliin voi laittaa mitä haluaa, mutta tällä kertaa laitoin itse vain punaleima emmental-juustoraastetta. Ohjeesta tulee 16 sarvea.

IMG_0201-normal.jpg

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

100 g voita tai margariinia

2 dl maitoa

25 g hiivaa

 

Täyte:

juustoraastetta 

(kinkkua yms)

 

Voiteluun:

kananmuna

 

Sekoita kuivat aineet ja nypi pehmeä rasva sekaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää maito-hiivaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 min.

Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt 8 osaan ja laita jokaisen kolmion leveään osaan täytettä. Kierittele rullalla leveästä päästä alkaen ja taivuta sarviksi. Anna kohota taas noin 30 min.

Voitele kananmunalla, ripottele päälle halutessasi juustoraastetta tai esim seesaminsiemeniä. Paista 225 c 8-10 min, tai kunnes ovat saaneet pohjastakin väriä.

IMG_0200-normal.jpg

IMG_0198-normal.jpg