Sikke-ruokaa rakkaudella ohjelmassa Sikke teki tätä tosca benedict piirakkaa. Se näytti niin hyvältä ja kivalta vaihtelulta normaaliin toscapiirakkaan, niin päätin kokeilla. Pohja oli tosi murea ja piirakka oli muutenkin hyvän makuinen. Ohjeesta tulee puolikkaan pellin kokoinen vuoka.
150 g pehmeää margariinia tai voita
125 g sokeria
225 g vehnäjauhoja
4 rkl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Sekoita sähkövatkaimella nopeasti rasva ja sokeri. Älä vatkaa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää nekin nopeasti sähkövatkaimella. Taikina on murumaista. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Painele se tasaiseksi levyksi.
Levitä päälle ohut kerros vadelmahilloa.
Tosca:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
Kiehauta aineet kattilassa ja sekoittele pari minuuttia. Levitä piirakan päälle ja paista 180 c noin 30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.