Koko Suomi leipoo-ohjelman juustokakku-jaksossa Mailis voitti tällä reseptillä kisan. Tietenkin kakkua piti päästä itsekin testaamaan. Appelsiininkuori antoi kivan säväyksen kakkuun. Parasta seuraavana päivänä.
150 g digestivekeksejä
90 g sulaa margariinia tai voita
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
2 1/4 dl sokeria
3 munaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl mustikoita tai vadelmia
Murskaa keksit ja sulata rasva. Yhdistä ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 170 c noin 5 min.
Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Lisää sokeri, raasteet ja jauhot. Lisää lopuksi munat yksitellen vatkaten. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, ripottele väliin marjat ja kaada loppu täyte marjojen päälle. Paista 170 c noin 1 h ja jäähdytä kylmässä yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.