Meillä oli joulupäivänä turkkilainen ilta, ja olin leipävastaava. Päätin tehdä pita- ja lavashleipiä. Molemmat maistuivat aika samalta, mutta lavash on hieman ohuempi ja kuivempi. Hyviä kuitenkin olivat jogurttikastikkeen kanssa. Ohjeesta tulee 4 isoa tai 8 pienmpää. (kuvassa pienemmät)
75 g sulaa margariinia tai voita
2,5 dl vettä
2 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 rkl sokeria
2 tl suolaa
n. 10 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
Päälle:
muna
maitoa
seesaminsiemeniä
fenkolinsiemeniä
Liota hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää suola, sokeri ja sula rasva, Lisää lopuksi jauhoja vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja jätä kohoamaan vedottomaan paikkaan pariksi tunniksi.
Jaa taikina osiin. Painele pellille jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi litteiksi leiviksi. Voitlele muna-maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista heti 250 c noin 10-15 minL
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.