IMG_0246-normal.jpg

Meillä oli joulupäivänä turkkilainen ilta, ja olin leipävastaava. Päätin tehdä pita- ja lavashleipiä. Molemmat maistuivat aika samalta, mutta lavash on hieman ohuempi ja kuivempi. Hyviä kuitenkin olivat jogurttikastikkeen kanssa. Ohjeesta tulee 4 isoa tai 8 pienmpää. (kuvassa pienemmät)

75 g sulaa margariinia tai voita

2,5 dl vettä

2 dl maitoa

25 g hiivaa

0,5 rkl sokeria

2 tl suolaa

n. 10 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)

Päälle:

muna

maitoa

seesaminsiemeniä

fenkolinsiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää suola, sokeri ja sula rasva, Lisää lopuksi jauhoja vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja jätä kohoamaan vedottomaan paikkaan pariksi tunniksi.

Jaa taikina osiin. Painele pellille jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi litteiksi leiviksi. Voitlele muna-maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista heti 250 c noin 10-15 minL