Ihanan raikas piirakka, johon tulee mustikoita ja täytteeseen mm sitruunarahkaa.
100 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele taikina pohjalle ja vähän reunoille jauhojen avulla.
Täyte:
1 muna
1 prk sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 dl mustikoita
Sekoita täytteen aineet (ei mustikoita) sekaisin lusikalla. Levitä mustikat pohjan päälle ja lusikoi seos niiden päälle. Paista piirakkaa 200 c noin 30 min, tai kunnes piirakka on kypsä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.