IMG_8402-normal.jpg

Näkkäreitä on helppo leipoa itse. Joissain ohjeissa taikina tehdään taikinajuureen, mutta tämä ohje kohotetaan pienellä määrällä hiivaa. Näkkäreitten on hyvä antaa kovettua kunnolla, esim yön yli, ennen syömistä. Lämpiminä ne ovat ainakin vähän pehmeitä. Ohjeesta tulee n. 30 pientä näkkäriä.

IMG_8386-normal.jpgIMG_8385-normal.jpg

1/4 pkt hiivaa

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa

1 rkl öljyä

2 dl grahamjauhoja

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl pellavansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1,5 tl suolaa

1 tl hunajaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, hunaja, öljy, siemenet ja grahamjauhot. Ala lisäämään vehnäjauhoja vähitellen ja sekoita loput kauhalla. Taikina on aika tahmeaa. Anna kohota 20 min.

Tee pellille pieniä kasoja taikinasta. Taputtele jauhojen avulla litteiksi. Paista 225 c 10-12 min, kunnes näkkärit ovat saaneet vähän väriä. Jäähdytä hyvin ennen syömistä.