IMG_8489-normal.jpg

 

Telkasta tuli ohjelma Leila leipoo, ja häneltä on tullut myös pari kirjaa! Kirjasta löysinkin tämän herkullisen ohjeen, joka muistuttaa mokkapaloja, mutta on pohja on paljon mehevämpi ja kuorrutus suklaisempi. Toki tähän voi tehdä tavallisenkin mokkapalojen kuorrutteen halutessaan. Ohjeesta ei tule ihan pellillistä, vaan 20 cmx30 cm vuoka.

IMG_8493-normal.jpg

 

4 munaa

3 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus (1/4 tl) suolaa

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1,5 dl kylmää vettä

200 g sulaa margariinia (tai 2 dl juoksevaa margariinia pullosta)

100 g suklaata pieninä paloina (itse käytin puolet taloussuklaata ja puolet maitosuklaata)

Kuorrutus:

1 dl kermaa

2 rkl kahvia

100 g taloussuklaata

Koristeluun:

suklaarouhetta, nonparelleja, kookoshiuteleita, wiener nougat crushia...

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi. Lisää lopuksi vesi ja sula rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Pilko suklaa ja ripottele taikinan päälle. Paista 200 c 15-20 min. Älä paista liian kuivaksi! Piirakka saa jäädä jopa vähän sisältä tahmeaksi, mutta ei valuvaksi. Tunnet kädellä, kun piirakka on kimmoisa ja kypsä. Jäähdytä.

Kiehauta kuorrutteen kerma ja kahvi. Sammuta levy ja lisää suklaa paloina. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä jääkaapissa, ja levitä varovasti piirakan päälle. Kuorrute on aika valuvaa, ja levitinkin sitä aluksi vain ohuen kerroksen, ja sitten lisäilin pikkuhiljaa. Koristele haluamallasi tavalla. Nam! :)

 

IMG_8508-normal.jpg