Herkullinen ja helppo omenapiirakka. Ihanan mehevä täyte ja pinnalla muruseos ja kanelia. Kaikkea siis sopivasti ollakseen yksi parhaista omppupiirakoista. :)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 dl sulaa margariinia
Sekoita ainekset lusikalla ja ota eroon 1/3 taikinaa, josta tulee taikinan muruseos.
Sekoita lopputaikinaan:
1 dl vaniljajogurttia
1 muna
Levitä piirakkavuokaan.
Täyte:
1 prl vaniljarahkaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl maitoa
2 omenaa
1 tl kanelia
Pilko omenat ja levitä taikinan päälle. Ripottele niiden päälle kanelia ja levitä rahkaseos. Ripottele päällimmäiseksi muruseos. Paista 200 c noin 35 min. Kuvassa piirakka näyttää vähän palaneelta, vaikka se ei ollut. :(
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.