IMG_9482-normal.jpg

Maukas tapa käyttää ylijääneet keitetyt perunat tai perunamuussi. :) Perunarieskat ovat lemppareitani ja parhaita ne ovat vielä lämpiminä. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi rieska!

Noin 5 rieskaa

3 dl perunamuussia tai saman verran muussattuja keitettyjä perunoita

1 muna

0,5 dl juoksevaa margariinia

1 tl suolaa

1 dl kaurahiutaleita

0,5-1 dl maitoa

1 dl ohrajauhoja

n. 1 dl vehnäjauhoja

Muussaa keitetyt perunat esim sähkövatkaimella, tai käytä valmista perunamuussia. Lisää siihen kauhalla tai sähkövatkaimella muna, suola, margariini ja kaurahiutaleet. Lisää maitoa, että taikinasta tulee helposti sekoitettavaa ja aika löysää. (ei kuitenkaan velliä). Lisää ensin ohrajauhot ja lopuksi vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sitä täytyy pystyä sekoittamaan kauhalla helposti. Pehmeästä taikinasta tulee parhaat rieskat.

Tee taikinasta kasoja pellille (3 kpl/pelti), ja taputtele ne vehnäjauhojen avulla litteiksi. Pistele haarukalla ja paista 250-300 c (mahdollisimman kuumassa) noin 20 min, tai kunnes rieskat saavat väriä. Tarjoa mielellään lämpiminä.