IMG_8509-normal.jpg

Tämä ihana ohje on myös Leila leipoo-kirjasta/ohjelmasta napattu. Yksi parhaimmisa rieska ohjeista, vaikka onkin vähän aikaa vievä. Ohjeesta tulee 8 paistinpannun kokoista rieskaa.

IMG_8490-normal.jpg

10 g hiivaa

1 tl suolaa

25 g sulaa margariinia tai 1/4 dl juoksevaa margariinia pullosta

1,25 dl kylmää maitoa

1 rkl siirappia (tai sokeria)

1 rkl sokeria (myös!)

0,5 dl ruisjauhoja

2,5 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)

Sekoita aineet käsivispilällä. Anna kohota 1 h vedottomassa paikassa.

Lisää:

2 dl perunamuussia, tai survottua/raastettua keitettyä perunaa

0,5 dl ruisjauhoja

n. 3 dl hiivaleipäjauhoja

Lisää loput aineet joukkoon ja vaivaa taikinaa muutama minuutti käsin tai taikinakoukuilla. Taikinan pitää olla aika pehmevää ja tarttuvaa, eli älä lisää käsin liikaa jauhoja.

Laita paistinpannu kuumenemaan. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kaulitse yhdestä palasta pannun kokoinen litteä ympyrä. Kun pannu on kuuma, laita leipä pannulle. Huom! Leivät paistetaan ilman rasvaa. Itse paistoin koko ajan 5-asteella (asteikolla 1-6). Kun leipään alkaa tulla ruskeita pilkkuja, käännä se. Kaulitse ja paista loputkin leivät. Nämä rieskat säilyvät ihanan pehmeinä jäähtyessäänkin ja niistä voi tehdä vaikka täytettyjä rieskarullia.

IMG_8488-normal.jpgIMG_8507-normal.jpg