Olen jo pitkään halunnut kokeilla The Good Morning-blogista bongattua ohjetta proteiiniomenapiirakasta, mutta en ole saanut ostettua vaniljaheraproteiinijauhetta. Sitten keksin korvata jauhon mantelijauholla, ja ohje toimii niinkin mainiosti. Pohja on tosi mehevä, eikä maistu yliterveelliseltä. :D Se myös säilyy jääkaapissa yhtä herkullisena ja mehevänä muutaman päivän. Tässäpä oma ohjeeni jauhottomasta ja rasvattomasta omppupiirakasta! Kokeilkaa! :)
Tein puoli annosta, ja se riitti hyvin leipävuokaan. Tee kaksinkertainen annos, jos teet normaaliin pyöreään piirakkavuokaan.
Pohja:
1,25 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelijauhoa
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 munaa
1 muussattu banaani (riittää myös pelkkä puolikas muussattu banaani)
0,25 dl vettä
0,24 dl maitorahkaa
Sekoita aineet lusikalla sekaisin ja kaada vuokaan. Pilko päälle 1-2 omenaa (alkuperäisessä ohjeessa omenoita käskettiin esipaistaa pannulla, mutta en tehnyt sitä ja olivat kyllä pehmeitä uunista otettaessa).
Maapähkinävoimuru:
1 rkl maapähkinävoita
0,5-1 rkl hunajaa
2 rkl kaurahiutaleita
Sekoita aineet lusikalla ja murustele piirakan päälle.
Paista 175 c noin 30 min. Parasta kylmänä.
Kauramuru:
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
0,5 tl kanelia
Sekoita lusikalla, ja jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää loraus öljyä ja hunajaa. Ripottele piirakan päälle ja paista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.