IMG_9588-normal.jpg

IMG_9022-normal.jpg

Olen jo pitkään halunnut kokeilla The Good Morning-blogista bongattua ohjetta proteiiniomenapiirakasta, mutta en ole saanut ostettua vaniljaheraproteiinijauhetta. Sitten keksin korvata jauhon mantelijauholla, ja ohje toimii niinkin mainiosti. Pohja on tosi mehevä, eikä maistu yliterveelliseltä. :D Se myös säilyy jääkaapissa yhtä herkullisena ja mehevänä muutaman päivän. Tässäpä oma ohjeeni jauhottomasta ja rasvattomasta omppupiirakasta! Kokeilkaa! :)

IMG_9019-normal.jpgIMG_9020-normal.jpg

Tein puoli annosta, ja se riitti hyvin leipävuokaan. Tee kaksinkertainen annos, jos teet normaaliin pyöreään piirakkavuokaan.

Pohja:

1,25 dl kaurahiutaleita

0,5 dl mantelijauhoa

1 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 munaa

1 muussattu banaani (riittää myös pelkkä puolikas muussattu banaani)

0,25 dl vettä

0,24 dl maitorahkaa

Sekoita aineet lusikalla sekaisin ja kaada vuokaan. Pilko päälle 1-2 omenaa (alkuperäisessä ohjeessa omenoita käskettiin esipaistaa pannulla, mutta en tehnyt sitä ja olivat kyllä pehmeitä uunista otettaessa).

Maapähkinävoimuru:

1 rkl maapähkinävoita

0,5-1 rkl hunajaa

2 rkl kaurahiutaleita

Sekoita aineet lusikalla ja murustele piirakan päälle.

Paista 175 c noin 30 min. Parasta kylmänä.

Kauramuru:

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl öljyä

2 rkl hunajaa

0,5 tl kanelia

Sekoita lusikalla, ja jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää loraus öljyä ja hunajaa. Ripottele piirakan päälle ja paista.