IMG_9485-normal.jpg

Tämän ohjeen bongasin joskus pari vuotta sitten Maku-lehdestä. Olen tehnyt niitä töissä monta kertaa, ja aina niistä on tykätty. Itse tehty näkkäri ei ole vaikeaa, mutta vähän aikaa vievää näpräilyä se on. Lopputulos kuitenkin palkitsee! Ohjeesta tulee noin 24 pientä näkkäriä.

IMG_9484-normal.jpg 

1,5 dl lämmintä vettä

1 dl maitoa

10 g hiivaa

1 rkl siirappia

1 tl suolaa

3,5 dl ruisjauhoja

2 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

voiteluun: maitoa

koristeluun:seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, sormisuolaa

Liota hiiva vesi-maitoseokseen. Lisää siirappi, suola ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa pari min.

Ota taikinasta lusikalla pieniä kasoja pellille (6 kpl/pelti) ja taputtele ne ruisjauhojen avulla litteiksi. Voitele leivät maidolla ja ripottele päälle siemeniä tai sormisuolaa. Paista 225 c noin 8-10 min, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Lado esim tarjottimelle päällekkäin jäähtymään. Näkkärit kuivuvat jäähtyessään, joten säilytä ne myös kuivassa.

IMG_9483-normal.jpg