IMG_0033-normal.jpg

En ollut ennen tehnyt focattiaa, mutta kun löysin tämän helpon ja nopean ohjeen, niin pitihän sitä heti testata. En malttanut lähteä kauppaan ostamaan täytteitä leivän päälle, joten pirskottelin päälle vain basilikalla maustettua oliiviöljyä. Tähän sopisi myös sormisuola, oliivit, yrtit, kirsikkatomaatit, feta yms. Ohjeesta tulee pellillinen.

IMG_0032-normal.jpg

4,5 dl kädenlämpöistä vettä

25 g hiivaa

2 tl suolaa

2 tl sokeria

1 tl pizzamaustetta

8-9 dl vehnäjauhoja

0,25 dl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, pizzamauste ja osa vehnäjauhoista. Lisää loput jauhot vähitellen ja jatka vaivaamista pari min. Lisää lopuksi öljy. Levitä taikina heti pellille ja taputtele jauhojen avulla tasaiseksi levyksi. Kotota 1 h.

Tee leipään sormella koloja, pirskottele päälle oliiviöljyä ja lisää halutessasi muitakin täytteitä. Paista 225 c 15-20 min, tai kunnes leipä on saanut pohjaankin väriä.