IMG_9171-normal.jpg 

Näihin pehmeisiin ja hieman makeisiin rieskoihin tulee perus vehnäjauhojen lisäksi myös graham- ja ruisjauhoja, joten ne ovat myös kuitupitoisia. Taikina on nopea sekoittaa kauhalla, sillä sitä ei vaivata. Parhaita lämpiminä! Ohjeesta tulee 10 rieskaa.

IMG_9175-normal.jpg

10 g hiivaa

5 dl maitoa

50 g sulaa voita tai margariinia

0,5 tl suolaa

0,5 dl sokeria

2 rkl siirappia

1,5 dl grahamjauhoja

2 dl ruisjauhoja

8 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, siirappi, grahamjauhot ja ruisjauhot käsivispilällä. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaihda sekoitusväline kauhaan. Lisää loput jauhot ja sula rasva. Anna taikinan kohota 30 min lämpimässä paikassa. Tee pellille kasoja lusikalla ja taputtele rieskat litteiksi jauhojen avulla. Pistele haarukalla ja paista kohottamassa 275 n. 15 min, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Tarjoa lämpiminä.