IMG_9385-normal.jpg 

Tämän ihanan pehmeän pullan ohje löytyi Makeaa murmelin täydeltä-blogista. Ohje on muuten aika samanlainen, millä olen ennenkin tehnyt pullaa, mutta tässä rasva sekoitetaan taikinaan heti alussa, ja vielä sulana! Tällä ohjeella tulen jatkossakin tekemään pullat. Niin pehmeitä ja hyviä valmiit pullat olivat, ja taikina oli tosi helppo leivottava. Ohjeesta tulee 13-15 pikkupullaa.

IMG_9383-normal.jpg

100 g sulaa voita tai margariinia

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

1,5 tl kardemummaa

0,5 tl suolaa

1 dl sokeria

1 muna

9-10 dl vehnäjauhoja

Lisää rasva maidon sekaan ja sulata mikrossa, kunnes rasva sulaa ja seos on kädenlämpöistä. Liota hiiva seokseen. Lisää myös suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää noin puolet jauhoista käsivispilällä. Lisää loput jauhot vähitellen taikinakoukuilla tai käsin vaivaten. Taikinan tulee olle melko pehmeää. Vaivaa noin 5 minuuttia. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla 30 min.

Leivo pullat, voitele, koristele ja kohota vielä 20-30 min. Paista 220 c 10-15 min.

Itse tein pulliin dallaspullien täytteen, johon heitin summassa aineita, enkä siksi muista tarkkoja määriä. Muistaakseni laitoin täytteeseen pehmeää margariinia, maitorahkaa, vaniljakreemijauhetta, sokeria, munan ja vaniljasokeria. Jos teen niitä vielä, niin otan ohjeen muistiin. :)

IMG_9382-normal.jpg

Tässä myös kuva omenapuusteista: Väliin laitoin vaniljakreemiä, omenaraastetta, kanelia ja fariinisokeria.

IMG_0026-normal.jpgIMG_0025-normal.jpg

IMG_0024-normal.jpg