IMG_0841-normal.jpg

IMG_0840-normal.jpg

Tämän piirakan ohje on monessa blogissa ja näytti sen verran hyvältä, että piti itsekin kokeilla. Hyväähän se olikin! Pohja on mehevän suklainen, väliin tulee voikreemi ja sen päälle vielä kerros valko- tai maitosuklaata. Itse käytin tällä kertaa valkosuklaata. Nams :)

IMG_0839-normal.jpg

3 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1,5 dl kiehuvaa vettä

150 g sulaa margariinia tai voita

2 munaa

Yhdistä sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa vesi ja rasva. Vatkaa kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi kaksi munaa yksitellen. Kaada taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 200 c 25-30 min. Älä paista liian kuivaksi! Jäähdytä pohja täysin ennen kuorrutteen levittämistä.

Voikreemi:

75 g pehmeää margariinia tai voita

2,5 dl siivilöityä tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 keltuainen

Vaahdota ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka hetkeksi pakkaseen.

Kuorrutus:

130 g sulaa maito- tai valkosuklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Jäähdytä hetki ja levitä piirakan päälle. Suklaa kovettuu kylmässä, jolloin piirakkaakin on helpompi leikata.

IMG_0838-normal.jpg

IMG_0837-normal.jpg

IMG_0836-normal.jpg