IMG_0454-normal.jpg

Olin tammikuun vähän kevyemmällä ruokavaliolla. Siihen kuului tietenkin paljon kasviksia, ja kun löysin tämän kukkakaalipitsan ohjeen, päätin heti testata. En ole ikinä tykännyt kovin paljon kukkakaalin mausta, mutta päätin rohkaistua kokeilemaan ja maistamaan tätä pitsaa. Olin positiivisesti yllättynyt! Kukkakaali ei maistunut pohjassa juuri ollenkaan! :) Jos en olisi tiennyt, mitä syön, en olisi osannut veikata pohjassa olevan kukkakaalia. Tässäpä Lilyn Kiitos hyvää!-blogista bongattu ohje hieman omaan makuun muunneltuna. Gluteeniton ja hiivaton kukkakaalipitsa.

IMG_0453-normal.jpg

1 l "kukkakaaliriisiä", noin 1 keskikokoinen kukkakaali

1 muna

0,5 dl juustoraastetta tai raejuustoa (melkein mikä juusto vain käy!)

(2 tl psylliumia) Itse en laittanut tätä, ja toimi hyvin ilmankin

ripaus suolaa

Leikkaa kukkakaalista kukinnot irti ja blendaa ne pienissä osissa murumaiseksi "kukkakaaliriisiksi". Keitä muruja parissa sentissä vettä noin 5 min. Siivilöi vesi pois ja kun kukkakaali on hieman jäähtynyt, puristele siitä loputkin vedet pois pyyhkeen tai talouspaperin sisässä. Lisää joukkoon muna, juustoraaste ja suola (sekä psyllium).

Sekoita tasaiseksi ja levitä pellille yhdeksi isommaksi tai kahdeksi pieneksi levyksi (noin sentin paksuiseksi). Esipaista pohjia 200 c noin 30 minuutiksi, tai kunnes tuntuu kypsältä. Lisää päälle täytteet ja paista vielä noin 10 min, tai kunnes juusto saa vähän väriä. Jäähdyttele hetki ja nauti! :)

Raejuustokin suli mukavasti pohjan sekaan ja pitsan päälle, jos haluat tosi vähärasvaisen pitsan! Tein testiksi toisen pitsan tavallisella juustoraasteella ja toisen raejuustolla.

IMG_0452-normal.jpgn

IMG_0451-normal.jpgn IMG_0450-normal.jpgIMG_0449-normal.jpg   IMG_0448-normal.jpg