IMG_0224-normal.jpg

Mietin pitkään minkä kakun tekisin jouluna kotopuolessa. Pitkään nettiä selailtuani löysin Sokeriprinsessan blogista tämän herkullisen ohjeen. Töissä kakku onnistui tosi hyvin ja siitä tykättiin kovasti, mutta jouluna unohdin kuorrutteesta kerman. :( Siitä tuli siis tosi kova ja vaikeasti leikattava. Makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut. Tässä kakussa pohja on kakkumainen, eikä tiivis mantelinen, niinkuin aluperäisessä pakaste daim-kakussa. Täytyy joskus kokeilla tehdä sellainenkin. Mutta tässäpä ohje tähän. Kakusta syö noin 10 henkeä.

IMG_0223-normal.jpg

2 munaa

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

loraus kahvia

1,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

50 g sulaa margariinia tai voita

Täyte:

5 dl kylmää vettä

2 dl vaniljakreemijauhetta

100 g sulaa valkosuklaata

Kuorrutus:

0,5 dl kermaa

150 g marabousuklaata

Väliin ja päälle:

1 pss daim-rakeita tai 2 daim patukkaa rouhittuna

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva ja kahvi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista 200 c 15-20 min, tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.

Sekoita käsivispilällä vesi ja vaniljakreemijauhe. Sulata suklaa ja lisää se kreemin joukkoon. Halkaise jäähtynyt pohja kahtia ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele väliin myös puolet daimista.

Nosta päälle pohjan kansi ja levitä loppu täyte sen päälle. Ripottele päälle loput daimit. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen. Sulata kattilassa suklaa ja kerma. Anna jäähtyä hetki ja levitä kakun päälle. Jos syöt kakun heti, voit kostuttaa sitä hieman maidolla.

IMG_0222-normal.jpg

IMG_0221-normal.jpg